Sisteme de pardoseala radianta

Home  |  Blog de instalatii   |  Sisteme de pardoseala radianta
SISTEME DE PARDOSEALA RADIANTA

Sisteme de pardoseala radianta

In articolul trecut am incercat sa va comunicam despre alegerea tevilor si importanta lor. Asta pentru ca fiecare dintre noi dorim sa avem cea mai buna teava in propria noastra casa sau birou, iar in continuare va vom vorbii despre sisteme de pardoseala radianta si va vom descrie sistemul :

Produse pentru sisteme de pardoseala radianta

Banda perimetrala este unul din produsul cel mai important dintr-un sistem de pardoseala radianta deoarece impiedica formarea punctilor acustice si ofera posibilitatea dilatarii sapei. Asa cum legea o obliga in DIN 18560.
Conform normelor banda perimetrala se fabrica in dimensiuni de 150 x 8 mm si 150 x 10 mm deoarece trebuie sa fie compresibila cu 5 mm la actiuni de dilatare a sapelor de ciment sau a sapelor din sulfat de calciu.
In cazul in care suprafetele care depasesc 40 de mp, se prevede obligatoriu o sub impartire care trebuie sa o preia dilatarea sapei. Acest procedeu este obligatoriu si in cazul lungimilior cu portiuni de sapa mai mare de 8 m, sau in cazul trecerilor si a usilor. Daca tevile de incalzire intersecteaza rostul de deplasare, se vor monta obligatoriu rosturi de deplasare si se vor izola tevile pe o lugine de circa 30-40 cm.
Profilul de dilatare separa portiunile de sapa din zonele cu nuturi sau peste placa tacker separand suficient stratul de sapa suprapus. Banda perimetrala este fabricata din PE si este o banda robusta.

Placi cu nuturi

Placile cu nuturi permit o dispunere diagonala a conductelor de incalzire fara dispozitive suplimentare de fixare. Cu conditia ca tevile sa fie alese corect pentru fiecare placa cu nuturi intre 14-17 mm, 16-20 mm in functie de producator.
Imbinarea placilor de sistem prin intermediul unei benzi cu nuturi suprapuse prin procedeul butoanelor de apasare indeplineste cerintele conform DIN 18560. Si asigura o siguranta sporita in acest caz de catre garnitura de etansare, astfel ca evitam in totalitate scurgerea laptelui de ciment sub pardoseala.
Toate placile cu nuturi se gasesc in dimensiuni de 11 mm,23 mm, 30 mm cu izolatie dar si fara a fi izolate cu polistiren. Ele pot fi pozate facil si fara risc de accidentare sau greseli in montaj, 100% sigure.
Adesea va putem spune ca si placa tacker face parte din sisteme de pardoseala radianta si nu trebuie data la o parte.
Placa tacker se regaseste in dimensiunea de 20 mm, 25 mm, 30 mm dar si 35 mm in functie de producator. Recomandarea echipei noastre pentru o beneficia de sisteme radiante de incalzire cu garantie este sa alegeti toate produsele de la un singur producator.
Intre ele placile tacker trebuie sa fie lipite cu banda adeziva, iar teava se prinde cu capse de fixare specifice teveii alese de dvs sau proiectant.
Obligatoriu fiecare placa tacker trebuie sa fie trasata pentru un montaj perfect ca si in cazul placilor cu nuturi.

Tevile folosite se vor alege intotdeauna cele de calitate si nu trebuiesc alese cele ieftine si de la producatori care nu pot oferi certificat de conformitate si garantie, detalii despre tevi puteti sa cititi aici : ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala.

In urmatorul articol va vom povesti despre distribuitoare, eurocoane, aditive de sapa. Si sa va oferim toate detaliile despre sisteme de incalzire radianta, pentru a face o alegere cat mai corecta pentru toata viata.

Elvarme recomanda teava pe-xa si placa cu nuturi pentru orice tip de aplicatie intotdeauna de la acelasi producator, pentru a beneficia de garantia si politia de asigurare de la producator.

PREV

Radiatoarele decorative Henrad

NEXT

Distribuitor si grup de pompare

Sorry, the comment form is closed at this time.