INCALZIRE CU RADIATOARE

Sistemul de incalzire cu radiatoare are ca principiu de functionare apa dintr-o instalatie de incalzire care urmeaza un circuit inchis. Apa calda iese din centrala pentru a alimenta incalzirea cu radiatoare deoarece restituie mediului caldura transmisa de agentul termic. Apa cand scade sub temperatura setata la centrala termica revine in cazan pentru a fi reincalzita, astfel ca apa calda dezlocuieste pe cea rece prin efectul de termosifon.

In orice sistem de incalzire cu radiatoare exista o pompa modulara controlata automat in functie de temeratura apei din instalatie si de cea a termostatului ambiental.

incalzire cu radiatoare

Schimbul de temperatura dintre radiator si mediul exterior este realizat prin intermediul procesului de convectie. Sursele de alimentare ale centralelor termice sunt diferite, cel mai des folosite surse sunt gaze naturale si lemnele.

INCALZIRE PRIN CALORIFERE

Echipa Elvarme executa serviciul de incalzire prin calorifere, care se poate realiza prin intermediul mai multor tipuri de tevi precum PPR cu Fibra Compozit, Cupru, sau tevi MULTUISTRAT PE-XC/AL/PE-RT. Pentru care firma noastra asigura o garantie de 5 ani pentru executie, deoarece nu exista nici un fel de lipitura ,,calda” pe intreaga instalatie si astfel reducem riscul de a aparea vreo spargere in sistemul de incalzire prin calorifere, functionand similar precum incalzirea in pardoseala.
Iar daca in sistemul de incalzire cu radiatoare agentul termic nu depaseste 55 de gradepe tur teava are o durata de viata foarte mare deoarece nu este expusa unor temperaturi foarte ridicate. Astfel ca si centrala dvs functioneaza in condensare la capacitatea optima, cu conditia ca radiatoarele sa fie marite cu circa 30-40% fata de sistemul traditional.

incalzire prin calorifere

Prin incalzirea cu radiatoare transferul caldurii se realizeaza prin conventie 90% si 10% prin radiatie, astfel ca este obligatoriu in zilele noastre sa se foloseasca izolatie din PE pe toata teava folosita pentru incalzirea prin calorifere de la sursa de caldura la distribuitor si apoi la radiator. Astfel mai exact spus trebuie sa eliminam pierderile de caldura de pe traseu, ca apoi corpul de incalzire sa primeasca cantitatea de apa sau agent termic suficienta pentru a functiona in conventie in paramentri optimi.

DISTRIBUTIA AGENTULUI TERMIC PRIN CALORIFERE

Distributia agentului termic prin calorifere sau mai exact in sistemul de incalzire cu radiatoare are la baza un distribuitor echipat cu ventile de inchidere, robineti de golire si aerisitoare manuale. Pentru a facilita o aerisire sigura si usoara a instalatieie astfel ca obtinem si o distribuire a agentului termic mult superior fata de sistemele clasice ,,din calorifer in calorifer”. In cazul in care instalatia dvs este proiectata pentru distante lung, recomandam ca distribuitorul sa fie echipat cu debitmetre deoarece permit controlul centralizat al debitului in sistem si astfel obtinem echilibru optim.

DISTRIBUTIA AGENTULUI TERMIC PRIN CALORIFERE

Acest tip de sistem prin care ofera distributia agentului termic prin calorifere are un avantaj foarte mare fata de sistemul clasic deoarece permite izolarea unui radiator in caz de avarie a sistemului de incalzire cu radiatoare. Folosirea sistemelor de distributie poate permite controlul temperaturii mult mai precis intr-o incapere impiedicand incalzirea inutila a incaperilor neocupate. Astfel ca se imbunatateste si eficienta energetica a imobilului.

CALORIFERE PENTRU JOASA TEMPERATURA

Echipa Elvarme va pune la dispozitie serviciul de montaj si consultanta pentru alegerea tipurilor de calorifere pentru joasa temperatura. Bineinteles echipate obligatoriu cu distribuitoare si tevi izolate fara lipituri. Confortul termic sau stratificarea in interiorul unei incaperi este ca rezultatul e unul injumatatit pentru incalzire cu radiatoare daca se folosesc calorifere pentru joasa temperature. Deoarece se poate reduce temperatura apei chiar si la 45 de grade, astfel ca confortul si consumul este unul imbunatatit.

CALORIFERE PENTRU JOASA TEMPERATURA

Aceste tipuri de calorifere sunt diferite fata de cele clasice si sunt proiectate si fabricate pentru acest scop, dar mai ales pentru a functiona si cu pompele de caldura. Radiatoarele de joasa temperatura sunt ideale si pentru centralele cu gaz, nu doar pentru pompele de caldura astfel ca se obtine o reducere a combustibilului cu 15% deoarece apa de intrare in calorifer este de 45 de grade cu 10 grade mai putin decat in caloriferele clasice.
Pentru ambele tipuri de incalzire cu radiatoare echipa Elvarme va pune la dispozitie consultanta, proiectare si executie.

COMBINAREA INCALZIRII IN PARDOSEALA CU CALORIFERE

Combinarea incalzirii in pardoseala cu calorifere este posibila datorita progreselor semnificative in acest domeniu, putand fi executat cu usurinta de catre echipa noastra profesionista.

In cazul in care in aceasi incapere este necesara combinarea ambelor sisteme de incalzire se va monta circuitul caloriferului prin acelasi distribuitor de la incalzirea in pardoseala.
Aceasta aplicatie este foarte des intalnita in incaperi umede precum baile, acolo unde este impiedicat montajul circuitelor pentru incalzirea in pardoseala ( sub cabina de dus).

COMBINAREA INCALZIRII IN PARDOSEALA CU CALORIFERE

Astfel ca se reduce tot odata si zona de incalzire, si suntem obligati sa dublam puterea de incalzire pentru atingerea confortului necesar. Iar pentru asta recomandam instalarea unor calorifere de joasa temperatura. Pentru functionarea corecta a acestui sistem combinat de incalzire va recomandam montarea unui grup de pompare si amestec echipat cu o vana cu 3 cai pentru reglarea temperaturii corecte pe tur. Ambele sisteme de incalzire atat cel din pardoseala cat si cel cu radiatoare necesita montarea obligatorie de distribuitoare.

REGLAREA TEMPERATURII DE INCALZIRE

Reglarea temperaturii de incalzire se realizeaza in cea mai mare parte cu ajutorul termostatelor de ambient si dau comanda sursei de incalzire pentru a creste sau a scade puterea de incalzire.
Specialisti nostri va recomanda ca in fiecare incapere sa existe un termostat, iar in cazul in care se doreste o temperatura unica in toata casa se poate instala un termostat in camera cea mai rece a cladirii. Inainte de a monta termostatele de ambient echipa noastra va sugereaza sa luati in calcul inca de la inceput urmatoarele aspecte:

REGLAREA TEMPERATURII DE INCALZIRE

Acesta sa fie montat intotdeauna pe perete cu inaltimea recomandata fata de podea 120-150 cm, Sa nu se afle sub o sursa de ventilatie, Sa nu existe o sursa de lumina electrica in apropiere, Sa nu fie amplasat in bataia razelor solare. Termostatele sau Cronotermostatele pot fi pe fir,wi-fi, analogice, digitale sau controlate prin internet. Cronotermostatele se folosesc cu succes daca doriti sa va programati intervalele de functionare cu temperaturi dorite.

Vrei ca in casa ta sa existe incalzire cu radiatoare?
Cere o oferta gratuita chiar acum! Iti vom raspunde in maxim 24h

––––––––––––––––––––––––––

DESPRE ELVARME

Indiferent de solutia aleasa de dvs echipa noastra este gata sa va ofere cele mai bune solutii adaptate bugetului dvs.<br /> Garantia de executie a sistemului de incalzire cu radiatoare pentru partea hidraulica este de 36 de luni pentru persoane fizice, si 12 luni pentru persoanele juridice.