Distribuitor si grup de pompare

Home  |  Blog de instalatii   |  Distribuitor si grup de pompare
Distribuitor si grup de pompare

Distribuitor si grup de pompare

In articolul trecut am discutat despre produsele ce alcatuiesc un sistem care incalzeste o pardoseala si ne-am oprit la placa cu nuturi, astazi va vom discuta despre distribuitor si grup de amestesc practic cele mai importante produse ce alcatuiesc acest sistem.

Caseta pentru distribuitor si grup de amestesc

Din cauza bugetelor, uneori clienti spun ca aceste produse sunt foarte scumpe, dar folosirea unuor produse de slaba calitate face ca costul de energie consumat sa fie unul marit si atunci pe termen lung costurile sunt mult mai mari. O sa incepem sa aducem in discutie Caseta pentru distribuitor deoarece o tabla subtire nu face decat la montaj sa sufere deformari, iar calitatea proasta a vopselei sa se decojeaza in maximul 12 luni, si asta se intampla in foarte multe case deoarece nu se ia in importanta inca de la inceput iar apoi schimbarea cutiilor produce mai multe cheltuieli decat va imaginati. Casetele pentru distribuitor si grup de amestesc se regasesc in 2 forme cele incastrate si cele aplicate, recomandam sa se tine cont extrem de bine inca de la inceput unde v-a fi amplasat si daca va fi incastrat sau ingropat. De retinut ca intr-o casa este extrem de important ca caseta pentru distribuitor si grup de amestesc sa fie amplasata cat mai central, iar daca nu se doreste sa fie amplasat central din punct de vedere estetic trebuie sa luati in calcul ca exista usa de vizitare din sticla. Si poate fi integrata in oricetip de design fara probleme.

Despre distribuitor pentru incalzire

Distribuitorul este de tip bara din inox sau plastic, si ele trebuiesc sa fie complet echipate pentru o functionare perfecta. Distribuitoarele au sectiune de trecere mai mare decat cele clasice si deci pierderi de presiune mai mici in toata instalatia. Pentru echilibrarea hidraulica se folosesc debitmetrele reglabile 0,5-4 l / min pentru fiecare circuit dedicat. Robineti de retur trebuie sa aibe o inchidere pe o-ring dublu pentru o inchidere
foarte sigura, deci nu alegeti distribuitoare ieftine pentru ca in timp va veti trezi cu scurgeri !
Daca se va folosi termostat pentru fiecare incapere este necesara pentru ficare circuit acutator, daca se doreste pentru toata casa termostat este necesar sa se instaleze doar un acutator la intrare in distribuitor.
Distribuitoarele trebuiesc sa fie dotate cu aerisitor manual, piesa de golire/umplere, piulita hollender de 1’’ si sistem fixare din plastic, sa nu existe din metal pentru ca altfel devin zgomotoase.
Deasemenea toate distribuitoarele trebuiesc verificate din punct de vedere al calitatii si compatibilitatii cu
restul componenentelor sistemului de incalzire prin pardoseala si de deasemenea sa fie 100% testate pentru verificarea etanseitatii si a functionarii perfecte.

Grup de amestesc si pompare

Pentru reglarea temperaturii de tur in sisteme de incalzire prin pardoseala, cu sau fara radiatoare, sau combinate trebuie obligatoriul Grup de amestesc si pompare. El trebuie preansamblat, cu vana de amestec cu 3 cai, by-pass reglabil pe ambele circuite si pompa de circulatie electronica, deoarece el trebuie sa functioneze cu aceasi temperatura de la centrala si se vor monta obligatoriu fie la centrala fie la distribuitr. Cele de la distribuitor au un dezavantaj ca functioneaza cu 10 grade mai putin decat temperatura din centrala termica si nu mai functioneaza in condensare. Ele se gasesc pentru suprafete de pana in 100mp, pana in 150 mp, si peste 150 mp.
In articolul ce urmeaza o sa va detaliem informatii despre acutatoare si termostate, si de ce este bine sa avem fiecare camerea cu temperatura ei.
Daca aveti intrebari sau doriti mai multe informatii ne puteti contacta oricand pentru orice nelamurire, echipa noastra comercializeaza si monteaza sisteme complete cu o garantie de montaj de 60 de luni.

PREV

Sisteme de pardoseala radianta

NEXT

Mai multa caldura cu ajutorul radiatoarelor Henrad ECO

Sorry, the comment form is closed at this time.