Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala

Home  |  Blog de instalatii   |  Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala
Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala

Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala

Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala este intrebarea care ne macina pe toti, tot ce trebuie sa tinem cont daca teava aleasa este una facuta chimic sau una bombardata cu electroni, daca teava este de dimensiune potrivita, daca izolatia este una corespunzatoare. Toate aceste lucruri trebuiesc combinate perfect. Iar cel mai important lucru din tot sistemul de incalzire il reprezinta in continuare teava folosita. Ca apoi sa nu necesite o spargere a sapei distrugerea parchetului sau a gresiei.

Ca sa nu mai existe intrebarea ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala  o sa va prezentam cate-va detalii despre tevile montate si agreate de catre echipa noastra, pentru a face o decizie pe viata.

Toate tipurile de tevi cu care echipa noastra lucreaza inca din anul 2007 sunt cele numite Pe-Xa, Pe-Xb si Pe-Xc. Dar datorita unor bugete mai restranse si folosirea lor in cantitati mici, aici fiind vorba de case cu suprafete pana in 50 mp sau folosit si tevi precum PE-RT. Mai jos o sa va prezentam cate-va beneficii pentru fiecare teava in parte :

 1. Teava Pe-Xa : este produsul cel mai high tech pentru fiecare companie care o produce, fiind si cel mai greu de realizat, ea este fabricata din polietilena de inalta denistate reticulata chimic cu peroxizi si sunt prevazute cu bariera de oxigen, aceasta teava avand o durata de viata de pana la 100 de ani. Daca este montata corect si daca conditiile de exploatare sunt unele normale. Aceasta teava este recomandata de catre echipa noastra deoarece teava Pe-Xa isi pastreaza forma initiala indiferent de greutatea exercitata asupra acesteuia.
 2. Teava Pe-Xb : este produsul practic ce nu se reuseste in crearea tevi Pe-Xa. Dar ea fiind reticulata chimic si avand si bariera de oxigen, ii ofera o durata de viata in medie cam de 55 de ani. Tot cu conditia sa fie executat montajul corect si conditiile de exploatare sa fie unele normale.
 3. Teava Pe-Xc : este produsa din polietilena de inalta densitate reticulata prin bombardare cu electroni. Avand bariera de oxigen montata la interior ii ofera o durata de viata in medie cam de 50 de ani. Ca montajul sa fie unul executat corect si sa nu existe nici un fel de cuta pe intreaga teava.
 4. Teava PE-RT : este o teava clasica, doata cu bariera de oxigen la interior, cu o rezistenta maxima de 6 bari, iar temperatura maxima folosita de 90 de grade, ea are o durata de viata in medie la fel ca si teava pe-xc de 50 de ani. Aceasta teava daca este folosita si dimensionata corect poate fi folosita fara probleme si pentru suprafete mai mari.
 5. Indiferent de ce tip de teava alegeti producatorul va ofera o garantie cuprinsa intre 10-12 ani, recomandarea noastra pentru tot ce tine de constructii civile este sa alegeti teava Pe-Xa sau Pe-Xc de la producatorul TECE.

  Ce teava aleg pentru incalzire in pardoseala in functie de grosimea acesteia ?

  La acest capitol va recomandam sa consultati intotdeauna un specialist, si deoarece grosimea tevi se alege tinand cont de mai multi factori de izolatie si grosime a sapei. Recomandarea noastra este sa nu fie luata dupa pret.
  Daca doriti mai multe detalii despre incalzire prin pardoseala si ce teava sa folositi in functie de proiectul dvs. nu ezitati sa ne contactati. Punem la dispozitie consultanta tehnica gratuit, si oferim tot gratuit proiectul de instalatie a incalzirii pentru suprafete mai mari de 50 mp.

PREV

Gama de radiatoare Henrad ECO

NEXT

Racorduri de conectare radiatoare Henrad

Sorry, the comment form is closed at this time.