Aerisirea caloriferelor Henrad

Home  |  Radiatoare HENRAD   |  Aerisirea caloriferelor Henrad
aerisirea caloriferelor Henrad

Aerisirea caloriferelor Henrad

Acest articol are un rol educativ si ne propunem sa va povestim despre cum anume se poate face aerisirea caloriferelor. O sa detaliem mai multe felul cum puteti face aerisirea pentru brandul de calorifere Henrad ECO, prezent in portofoliul nostru.

Dupa cum probabil stiti modelele eco ECO sunt calorifere pentru joasa temperatura, recunoscute special pentru designul lor si dupa felul in care agentul termic circula prin radiator, metoda specifica Henrad.

Aerisirea caloriferelor Henrad – cand trebuie sa o facem ?

S-a intamplat de multe ori sa auziti zgomote la pornirea sistemului de incalzire ? Sau sa simtiti ca radiatorul este cald doar in partea superioara chiar si dupa un anumit timp de functionare ? Daca raspunsul este DA la fiecare din intrebarile de mai sus, atunci insemna ca radiatorul dvs. este plin cu aer si aceasta trebuie eliminat de urgenta.

Aerisirea caloriferelor se face obligatoriu in urmatoarele situatii :

  • la umplerea sau completarea sistemului de incalzire
  • zgomote suspecte in timpul functionarii
  • incalzire uniforma a suprafetei radiatorului

Sa incepem !

1. Porneste incalzirea si las-o sa functioneze timp de 10 minute. Este suficient timp ca apa sa circule complet prin instalatie si ca toate valvele si capetele termostatice sa se deschida (cel putin in cazul Henrad). In cazul in care exista aer in instalatie, acesta se va acumula in radiatoare.

2. Seteaza termostatul ambiental pe o temperatura egala sau mai mica cu cea ambientala, astfel incat incalzirea sa nu pornesca cat timp faci aerisirea intregului sistem.

3. Acorda putin timp ca radiatoarele sa se raceasca suficient.

4. Incepe procedura de aerisire:inainte de a incepe procedura de aerisire asigurare ca ai un vas pentru a colecta apa care va iesi din instalatie. Roteste usor ventilul din capatul radiatorului pana cand auzi un „suierat”. Acest sunet semnifa faptul ca aerul iese din instalatie. Ventilul este foarte usor de gasit, este situat intotdeauna in capatul opus al capatului termostatic.

5. Atentie !!! Exista posibilitatea ca unele radiatoare Henrad sa aiba doua orificii pentru aerisire. Procedura de aerisire este completa in momentul cand iese agent termic prin ambele orificii.

aerisirea caloriferelor Henrad

aerisirea caloriferelor Henrad

Tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • intotdeauna incepe de la nivelul inferior al cladirii, asta in cazul in care locuinta este dispusa pe mai multe nivele.
  • dupa terminarea procedurii de aerisire, verifica presiunea din instalatie. Aceasta trebuie sa fie mereu intre 1.5 – 2 bari presiune. Pentru o buna functionare incearca sa te situezi intre cele doua valori.
  • asigurate ca ai strans suficient de bine ventilele de aerisire. Nu cred ca isi doreste nimeni sa gaseste peretele murdar sau parchetul umflat din cauza scurgerilor de agent termic din radiatoare.
PREV

Mai multa caldura cu ajutorul radiatoarelor Henrad ECO

Sorry, the comment form is closed at this time.